Hrana u obrazovanju za održivi razvoj

SUSTAIN mreža je formirana s ciljem da razvije vezu između naučnog obrazovanja zasnovanog na istraživačkom pristupu (Inquiry-Based Science  Education (IBSE)) i obrazovanja za održivi razvoj (Educatiaon for Sustainable Development – ESD) uz nameru da kreira resurse za profesionalno usavršavanje nastavnika i nastavne aktivnosti. Ovaj priručnik za nastavnike se fokusira na aktivnosti kako upotrebiti hranu kao predmet izučavanja u kontekstu ciljeva održivog razvoja.

Izvor

Centar za promociju nauke

Nivo materijala

Tip materijala

Autor

Berit BACHMANN ( University College of Teacher Education, Beč, Austrija ) Christian BERTSCH (Educational Competence Centre for Science and Mathematics, Beč, Austrija Sanja BLAGDANIĆ (Učiteljski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija) Irene GRITSCHENBERGER (University College of Teacher Education, Beč, Austrija) Ľubomír HELD (Univerzitet u Trnavi, Trnava, Slovačka) Nadin HERMANN (Free University of Berlin, Nemačka) Ljiljana JOKIĆ (A.K.M. Edukacija, Beograd, Srbija) Stevan JOKIĆ (Institut za nuklearne nauke VINČA, Univerzitet u Beogradu, Srbija) Katarína KOTUĽÁKOVÁ (Trnavski univerzitet u Trnavi, Trnava, Slovačka) Helen KROFTA (Free University of Berlin, Nemačka) Dragana MILICIC (Univerzitet u Beogradu, Biološki fakultet, Srbija) Mária OROLÍNOVÁ (Univerzitet u Trnavi, Trnava, Slovačka) Hannes PAULUS (nastavnik, Nemačka) Petra SKIEBE-CORRETTE (Free University of Berlin, Nemačka) Silke VORST (Free University of Berlin, Nemačka) Studenti Slobodnog univerziteta u Berlinu, Nemačka (Dominique BATTEFELD, Julia HANFT, Janina JOCHINKE, Meike KIRCH, Christine WALLA)

Preduzeti ideju znači oživeti je

Ako se slažeš da je dobra ideja nužan, ali ne i dovoljan uslov za uspeh i da je potrebno preduzeti akciju da bi ideje postale stvarnost, onda želiš da budeš u toku sa aktivnostima projekta “Preduzmi ideju”.