Hypatia nastavni resursi za rodno inkluzivnu STEAM nastavu

Prirčnik za rodno inkluzivnu STEAM nastavu nastao u okviru Hypatia projekta Horizon 2020, sadrži primere dobre prakse i detaljna korak-po-korak uputstva za sprovođenje STEAM nastave na rodno inkluzivan način. Ove inovativne aktivnosti, zasnovane na postojećim evropskim dobrim praksama, testirane su i implementirane u 14 zemalja EU i šire, u školama, naučnim muzejima i institucijama u istraživanju i industriji.

Izvor

Centar za promociju nauke

Oblast

Nivo materijala

Tip materijala

Autor

Konzorcijum Hypatia projekta

Hypatia je projekat finansiran iz programa “Horizont 2020” EU, koji se bavi izazovom okupljanja različitih društvenih aktera oko motivisanja više tinejdžera, naročito devojčica, da se opredele za karijeru u STEM oblastima, kako u školi tako i u smislu izbora studija i karijere u budućnosti. Cilj mu je da se promeni način komuniciranja naučnih sadržaja mladima u školi i van nje kako bi postao rodno inkluzivniji.

Preduzeti ideju znači oživeti je

Ako se slažeš da je dobra ideja nužan, ali ne i dovoljan uslov za uspeh i da je potrebno preduzeti akciju da bi ideje postale stvarnost, onda želiš da budeš u toku sa aktivnostima projekta “Preduzmi ideju”.